DOWNLOAD FILM KEMBANG POLARIA 2 " Film Sambas "

by Robby Mantaphe on 11:51 PM, 07-May-13

Category: Coretanku , Pengetahuan Umum





Siapa yang tidak kenal dengan film Kembang Polaria, Film Sambas. film yang bergenre komedi yang di motori oleh artis-artis lokal sambas seperti Mok Lassot, Jenab, Jenal, Aji Dolah, Minnah, Tok Dukkun, Tok Guru, dan kawan-kawan yang pastinya mengocok perut penonton untuk tertawa, dari nek aki nek uwan yang daan begigi pun betawak juak nontonnye. He he

Bulan Maret 2013 kemaren Artis Polaria Live Show di Desa Sengawang,Kecamatan Teluk Keramat. sempat juak befoto dengan abang Jenal.




Oke kembali ke topik pembicaraan, Setelah sukses di Film kembang Polaria 1, kini ada lanjutan cerita dari film sebelumnya, Film Kembang Polaria 2 mengambil lokasi syuting bukan cuma di sekitar Selakau, tapi mencakup Daerah lain di antaranya Pantai Tanah Hitam, Paloh. Pantai Jawai, Perbatasan Malaysia Aruk Biawak, dan lokasi-lokasi lainnya.

Maaf sebelumnya di sini saya tidak menyediakan Link Download, nanti kalau ada izin baru di beri link download, karena lebih baik kita membeli kaset yang original, untuk menghargai jerih payah karya orang lain, dan memajukan perfilman di Sambas.
Oke, Always Be Creative.



Add My Facebook KLIK DISINI

Jangan lupa isi kolom komentar di bawah ini. Terima.Kasih.

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

43 responses to "DOWNLOAD FILM KEMBANG POLARIA 2 " Film Sambas ""

irin com [07:35 AM, 01-Jul-13]

mantap boy foto nye meliat ape ye.

Robby Mantaphe [09:56 AM, 01-Jul-13]

Meliyat nasib untk masa depan. He he

Reffs [06:13 PM, 06-Sep-13]

mantap wak biggrin

adel [08:55 PM, 26-Sep-13]

bagusnyan gayenye macam artis korea

nining [08:00 PM, 29-Sep-13]

cobe kaset eng di jual sampai ke sintang,,kamek nang di sintang tok kepayahan nak mali kaset eng,,,,

desta [07:46 PM, 30-Sep-13]

mantap wak gaya mu

Bolah [11:21 AM, 05-Oct-13]

Mantaf

riky [05:23 PM, 09-Oct-13]

melamunkan ape ye boy. Hehe

Robby Mantaphe [06:15 PM, 09-Oct-13]

Ade2 ajak qitax tox e. He he

Fahrie [03:58 PM, 10-Oct-13]

He

saleh biak kayar [12:30 PM, 12-Oct-13]

rse nk jumpe jenap aq tog we. hehehe

riopaloh [10:46 PM, 13-Oct-13]

087818152795

kang iful [12:31 PM, 17-Oct-13]

ntn ny d juax kndak ny, tpi ble k bru ad d sambs ny tx

cieka [11:10 AM, 24-Oct-13]

pengen nak nonton plam itol agk pasti tambah lucu iii....tapi aku dh tinggal di banjar masin sian jual kaset nye di sitok.kalak aku minta kirimek kaset nye lh dari pemangkat

abdul hamid [11:16 AM, 24-Oct-13]

simalam nonton mok lasot di gedung serba guna di sebawi

m syawalludin [03:09 PM, 25-Oct-13]

ok yes

nitha [05:51 PM, 27-Oct-13]

Klak mlm lounching di durek.asiiikkkkk

Melisa ajha [06:32 PM, 27-Oct-13]

Bile brok ad kaset ny tok raze dha ant agx sbar nak n0ntn ny.he

Iwan sedian [10:42 AM, 29-Oct-13]

mox....video 3gp e harus ade i..
sedeh mun an ade tox..ayah ku nak nonton..ahhahahah

okty rahayu [10:54 PM, 31-Oct-13]

good,tingkatkan ke kreatifan daerah kta,
semangat selakau

Boy Arbain [02:25 PM, 09-Nov-13]

blogmu mntp wak.
follow succes.. ditunggu follback nye..

tenor [02:03 PM, 11-Nov-13]

bagus inyan film itok e'' ngakal tolen dibuatnye...

nova [11:21 AM, 15-Nov-13]

ak suka ama pemainnya

jaja [07:03 PM, 17-Nov-13]

seru ni jumpa blog anak sambas

guga [01:27 PM, 30-Nov-13]

crat nk ntmw tx e.tp jauh..gmne i..dh ad k kluar ksety y.pn dh kluar..pdahkn i. nyman mnt krmek..yk jauh dr kmpg tx e.bjm.

erna [01:37 PM, 11-Dec-13]

bile kluar ksetny rse an sbar nagg nton ny tok we

rahmad biak tebas [08:59 AM, 14-Dec-13]

Bile kaset nye ba'rok ade agek...??
Kamek dah daan sabar ase nak nonton nye inyan,,,
Maklom lah kamek tok lamak daan balik ke sambas,,,, ase salok juak dg kampong,,,

anton biak pontinak [11:18 PM, 17-Dec-13]

Oo mok...!!!
Kirim salam ngn jenap...salok geye,awas mun an di padahkn...tepangkak kaki mu bejalan...klak aq bali kan gule2 upah nye....!!!peww

anton anselv [11:19 PM, 17-Dec-13]

Oo...mokk....!!!!

thami mue [08:41 AM, 18-Dec-13]

Sadap inyan pelam nye , dax an bosan nonton nyeee

Dewi [07:43 PM, 18-Dec-13]

pasti MANTAP film ny

ida [11:03 PM, 19-Dec-13]

Bile be keluar kaset folaria 2 ye..???

Bang bning function [12:18 PM, 20-Dec-13]

Filim nye mtap coy. Bisa bikin ktawa.sedih.uuu pkok nye seruuuuuu.banget

Mala pontianak [09:43 PM, 03-Jan-14]

Rse kngen agx ngan angah uwan semue nyhe bile bse kumpol agx i

kaklongyuni [07:28 PM, 10-Jan-14]

baguz iyn plim ye. Kwan agk maing sye.

nita [07:16 PM, 12-Jan-14]

kame' yg jauh to e, g mane nak dapatkan kasetnye..

paktam jambu sajad [09:28 PM, 13-Jan-14]

An sabar nak nonton si jenap n hj dolah long ipen yg pakak

dream theater [04:22 PM, 16-Jan-14]

nice

Hesty saputri [04:12 PM, 28-Jan-14]

Abdullah1999

Karim [09:10 PM, 29-Jan-14]

Gokil abes

like kembang polaria-H.gogo

dadali selkaw [12:17 PM, 30-Jan-14]

Salok rse ny dngn jenap tk e?

marpu'ah [07:37 AM, 26-Mar-14]

nunggu iok timbol k oy oy oy

Niko Cuc0x [04:12 PM, 31-Mar-14]

m0x ble kset nye br0g kluar t0g m0x,ase nk ntn nye udex t0g wh,hehe

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Comment:
(You can use BBCode)